Eat smart, be healthy

Спомняте ли си статията ми „Войнa с килограмите“? Там описах сблъсъка си със САЩ и как първото и второто лято се върнах със свръхбагаж, т.е. с излишни килограми. Точно в тази статия споделих как третата ми „среща“ с Америка мина по-добре от очакваното и не само, че не качих килограми, а успях да се върна в топ форма.

Месец и половина преди да замина за Провинстаун, започнах да тренирам активно, да бъркам какви ли не смутита и да обръщам по-голямо внимание на това, както ям. В менюто си включвах и до ден днешен включвам супер храни и по този начин зареждам батериите на тялото си. Супер храни ли? Чудите се кaкво е това? Аз лично разбрах повече за тях, когато започнах да се храня с Smart Superfood.

12932738_10205961225806135_7585230789545420194_n

Разбрах за този продукт по много комичен начин. Бях на стаж в една ПР агенция, ноември 2014 г., след второто лято в Америка и следователно имах да чистя доста мазнини от тялото си. Та, тогава си мислех, че това става единствено като гладувам и правя най-безумните диети. Глупава работа! Момичета и момчета, НЕ правете диети! Ако искате да отлабнете се обърнете към специалисти или в моя случай – научете повече за супер храните и започнете да спортувате.

12920326_10205960839996490_869395325790004146_n
Солена смес Smart Superfood

Та, седях си аз в кухнята на агенцията и „обядвах“ две яйца. Бях на Японско чудо – яйца, яйца, яйца, пак яйца и тук -таме малко месо и зеленчуци. Да изкукуригаш от кеф! „Обядвайки“ си, се заговорих с едно момиче от екипа. Тя беше толкова шокирана от обяда ми, че започна да ме разпитва за диетата, а аз да и разказвам как съм качила и колко искам да сваля. От дума на дума, Нада, така се казва девойката, ми спомена за Smart Superfood. Tогава не обърнах много внимание. Бях на японското и исках да го изкарам до край.

Мина се време и ето, че наближи занимаването ми за САЩ. Четях много какво да ям и все по-често попадах на статии за чия, киноа и ядки като цяло. Бяха включени в почни всеки режим. И лампичката светна! ПР агенцията, Нада, супер храните! Обадих й се, поразпитах я за съдържанието, как се приемат порциите и накрая си поръчах.

12919810_10205961225726133_4542663380738402416_n
Сладка смес Smart Superfood, плюс ябълка и какао

Предполагам вече се питате каква пък е тази супер храна? Smart Superfood e 100% натурален продукт, който се приготвя от две смеси – суха и кремообразна. Има и два вида – сладък и солен вариант. Без захар и глутен! Първият път си поръчах само сладкия вариант и го миксирах с най-различни плодове като понякога добавях и какао. Харесваше ми, че е без термична обработка и бързо успявах да приготвя закуската си.

Сладка смес, плюс банан.
Сладка смес, плюс банан.

Този януари имах нужда от следпразнично пречистване и освен сладката смес си поръчах и солена. Не я бях пробвала и реших да екпериментитрам. Хареса ми много! Измислях си какви ли не рецепти и всеки път се получаваха FANTASTIC! От сурови зеленчуци, до гриловани.

Smart Superfood, плюс гриловани тиквичка и патладжан
Smart Superfood, плюс гриловани тиквичка и патладжан

Важно е да изясня какво е съдържанието, за да ви се изясни още повече картинката. Сухата смес е съвкупност от смлени чия, конопено семе, хуск, любимите ми кокосови стърготини, киноа и сурово кашу. Кремообразната смес съдържа тофу, краве кисело мляко, кокосово масло и по-горе изброените продукти.

Снимка от Facebook страницата на Smart Superfood
Снимка от Facebook страницата на Smart Superfood

Реших да напиша статията, за да покажа на повече хора, че е от изключително значение какво слагаме в стомаха си. Аз започнах моя пролетен детокс с помощта на Smart Superfood.

2 с.л. кремообразна смес , 120 гр. полод по избор, 2 с.л. суха смес
2 с.л. кремообразна смес , 120 гр. полод по избор, 2 с.л. суха смес
Ето и резултата от по-горната снимка
Ето и резултата от по-горната снимка

 

Продуктът се предлага на порции по 5, 10 и 15 . Може да се приготвя навсякъде, не само в домашни условия. Лесно е – две с.л. кремообразна смес, плодове или зеленчуци и две с.л. суха смес. Eдинственото е да имате хладилник и фризер за съхранение на кремообразната смес. Може да откриете тези храни и в Fresh Bar, където направо си купуване еднократна порция. Калориите за 100гр. са само 230, като самата порция е 200гр. Лесно, здравословно и вкусно! Разбира се, изборът е изцяло ваш. Но моят призив е да се поинтересувате малко от супер храните и тяхното влияние върху организма ни.

Благодаря,

Ивелина.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.