Пустинно стилна

“Роден си с потенциал. Роден си с доброта и вяра. Роден си с идеали и мечти. Роден си с величие. Роден си с криле. Не си роден, за да пълзиш, затова недей. Имаш криле. Научи се да ги използваш и лети.” Rumi

DSC_4857 (2)

Червена дълга рокля, зелен копринен шал и много пясък.

Смело мога да кажа, че пътуванията и модата са сродни души – допълват се. Поне моят мироглед е такъв. Да, можеш да пътуваш с раница на гърба, пълна с три чифта бельо и няколко тениски, но аз в никакъв случай НЕ бих го направила. Или поне за сега хах. Anyway! Пустинното ми пътуване беше подкрепено от червена дълга рокля, зелен копринен шал и лента за коса, която честно казано я махнах още на десетата минута.

Едно от нещата в bucket list-a ми беше да посетя пустинята, да напълня шепите си с почти кафявия пясък, да усетя вятъра в косите си. И ето, че на 23 години успях да задраскам тази мечта и да и се насладя на макс, облечена в дълга червена рокля от шифон в комбинация с  копринен зелен шал. Само белият тюрбан ми липсваше и щях да съм като ходещ български флаг(бяло, зелено, червено).

DSC_4842 (2)

DSC_4837 (2)

Пустинята на Дубай се намира на 50 минути с кола. За първи път видях камили в естествената им среда, не е като в зоопарка и дори яздих една. Накъдето и да гледах, виждах само пясък и тук-таме огнени храсти. Така ги наричат, защото хората,които живеят в пустинята и нямат електричество ги използват, за да си запалят огън.

DSC_5036

Приключението започна, когато дойдоха и ни взеха от хотела. В джипа бяхме 7 човека – претъпкано като Дубай Мол в петък(за това ще разкажа подробно в друга статия.) Та, лакатушейки се из пясъчните дюни, след 50 минути се озовахме в camp лагера. Малък, автентичен и в типично арабски стил.

Дългата ми червена рокля се отличаваше  на фона на кафеникавият пясък, а зеленият шал се рееше около мен. Една жена дори ме помоли да ме снима, защото съм била най-красиво облечената в лагера. Колкото и нескромно да звучи- тя беше права. 😀  Повечето жени бяха с дънки или в черни и сини дрехи.

DSC_4946 (2)

DSC_4950 (2)

DSC_4952 (2)

Stylish people, горещо ви препоръчвам да видите пустинята със собствените си очи. Изживяването е наистина вълнуващо и зареждащо. Ето и два съвета:

 1. Отделете се от групата за 5 минути и се разходете сами слушайки тази песен 🙂

2.Бъдете облечени цветно така,че всички да ви забелязват (и снимат) 😉

 

DSC_4967 (2)

 

Рокля – H&M (подобна може да откриете тук)

Шал – спазарих го от един местен магазин за шалове

Усмивки,

Ивелина

 

2 Comments Add yours

 1. Рокли says:

  Много красива статия !!!

  Liked by 1 person

  1. StylishToast says:

   Благодаря!!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.