Модата и книгите

Ако си мислите, че модните блогъри четат само списания,бъркате. За да защитя това мое твърдение, реших да споделя с вас няколко цитата от една страхотна и надъхваща книга, която прочетох наскоро.

“Ако ви се плаче, излезте навън”. Не, това не е първият цитат, това е заглавието. Авторката Кели Кътроу е успешен PR и маркетингов експерт в САЩ. В книгата тя разказва едновременно за личния и професионалния си живот – искрено и лично (или поне така изглежда). Дава ценни съвети как да бъдем себе си, как да не слушаме изцяло родителите и приятелите си и как да съберем кураж, да следваме вътрешния си глас.

13061992_10206152825316003_3016409075996961734_n

Ако имате възможност прочетете този наръчник  “Как да успеем в живота и да бъдем себе си.” Наръчникът, който обединява нещата, които ме инспирират най-много, а именно модата, предприемачеството,PR и маркетинг, любовта към себе си и …Ню Йорк!

IMG_9041

Ето и цитатите:

“Никога няма да забравя как по време на това мое първо посещение Ню Йорк покори всичките ми сетива.По оживените улици в центъра на града се чувствах наелектризирана, ентусиазирана, изпълнена с живот.”

“По оживените улици в центъра на града се чувствах наелектризирана, ентусиазирана, изпълнена с живот.”

“Моята цел не е да ви давам напътствия как да се сдобиете с перфектен гардероб на “Марджела”  или идеална работа в областа на модата. Аз самата успях да постигна тези неща, но уверявам ви, те не са всичко.”

“Душа? Съдба? Мислех си, че това е книга за модата! Модата е пълна с илюзии.”

“Единствената мечта, която съм имала, беше свързана с Ню Йорк  и за мен фактът, че съм се озовала в този град, беше достатъчен, за да съм щастлива. Ню Йорк беше моят учител.”

“Модата винаги ще играе първостепенна роля в живота на хората, защото те трябва да носят дрехи, за да предпазват телата си от природните стихии, докато си търсят партньори.”

“Кои качества водят към успеха в модната индустрия? – Креативността, прямотата и отдадеността!”

“Честно казано, не смятам, че “кучка” е обидна дума. Винаги съм я възприемала като отражение на липсата на креативност и на неспособността на хората да признаят, че дадена жена е силна.”

“Още от първите дни на кариерата си в областта на PR винаги казвам истината, никога не се оплаквам, готова съм да върша всичко каквото трябва и досега не съм позволила на някого да ме смачка.”

“Ако искате да напускате работното си място в шест часа всеки ден, не се опитвайте да правите кариера в модния бизнес и НЕ очаквайте от вас да излезе добър предприемач.”

“Модата може да е красива на външен вид, но истината е, че тя се свежда до принципа се “убивай, за да останеш жив”.

“Осъзнах, че да правиш PR често означава да губиш достойнството си, но не бях готова да загубя морала си.”

“Бях желана компания за мъжете: тежах петдесет килограма, притежавах собствена компания и се появявах на страниците на “Вог”.”

“… може да си извадите още една поука: с колкото по-голям успех се сдобивате, толкова повече лъжи пишат за вас в интернет -ваши служители и такива, които няма да се подписват под думите си.”

“Ако искате да правите кариера в областта на модата запомнете едно. Не плачете в офиса. Никога. Ако ви се плаче, излезте навън.”

IMG_9044

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.