Пирин Golf

Понеделник отмина, вторник е тук. Отново на работа,вперили поглед пред компютрите и „залепени за стола”. Това е картинката за повечето хора.  Но нека ви разведря малко като споделя с вас красиви и упокояващи снимки,които може би ще ви помогнат да планирате следващия си уикенд или ваканция. А ако има любители на голфа сред четящите,страхотно. Това означава,че статията ще ви допадне още повече!

Както може би сте разбрали от предната статия, имах удоволствието да прекарам два дни в Пирин Голф КомплексОсвен спа центъра и разходките сред природата, опитах нещо ново за мен. Да играя голф. Спорт, който до преди да опитам, смятах за лесен и скучен, но се оказа съвсем друго.

Първото нещо, което оцених в този спорт е, че едновременно спортуваш и се наслаждаваш на красотата около теб – зеленина, зеленина и пак зеленина. Голф комплексът на Пирин Голф разполага с две игрища Ian Woosnam и Pirin Pine. Първото,  Ian Woosnam,превръщаше играта в предизвикателство заради суровия планински терен.

dsc_5839

Как започнах аз? Трябваше да се подготвя в съблекалнята,цялата в дърво, която имаше толкова удобни кресла, че чак ми се искаше да си поседя повече. Преоблякох се, грабнах тежката голф чанта и потеглих към количката, която ме чакаше пред Кънтри Клуба.

dsc_6000

Отправихме се първо към тренировъчната зона, разположена между двете игрища. Хубавото беше, че обучението ми беше индивидуално – хем не ме беше срам, че никога не уцелвам дупката 😀 , хем се почувствах много специална, защото играта се определяше по моето лично темпо и умение.

dsc_5810

dsc_5821

dsc_5825

dsc_5827

dsc_5971

 

Стойката. Леко сгънати колене, наклонен торс напред и изпънати ръце, захватът на стика също е интересно-преплетен.

dsc_5994

Вече “задобряла” си тръгнах от тренировъчната зона и се отправих към голямото игрище.

dsc_5969

Вятарът се оказа ключов фактор при играта. След множество опити, накрая успях да уцеля дупката. Признавам си беше от доста близко разстояние, но има ли значение. Успях!

dsc_5917

dsc_5925

dsc_5869

dsc_5881

Тренировките и играта приключиха малко преди слънцето да залезе. Беше дошло време за чай на терасата на Кънтри клуба. Повярвайте ми, почувствах се като в Алпите!

dsc_6021

dsc_6037

Проницателност, баланс, самоконтрол!  Чрез играта на голф и то само за един ден, смятам, че успях да усъвършенствам поне малко тези качества. Качества, които са от изключително значение не само докато играете голф, а в живота като цяло. Горещо препоръчвам!

dsc_5884

dsc_6045

dsc_6047

dsc_6055

 

И отново благодарности на Pirin Golf & Country Club

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.