Halloween mood

Предистория

Помня това празнично настроение от училище. Щом дойдеше октомври започвахме да украсяваме с тикви класните стаи, в часовете по рисуване използвахме предимно оранжеви,червени и жълти цветове, купувахме спрейчета, които правеха изкуствена паяжина и пр. Цветни времена, ви казвам! Най-обсъжданата тема беше как ще се маскираме, сами ли ще си правим костюмите или ще ги наемем. Даааа, духът на Halloween се усещаше месец преди точната дата – 31 октомври.

24bcc37a3b493a4d542c74e00e978e99

Размисли

Казват, че каквото си представяш и искаш силно, то се случва рано или късно. Вярно! Както споделих по-горе, от ученическите си години празнувам Halloween –  маскирам се, гримирам се, дори участвах в организацията на училищните партита. Порастнах, но не спрях с маскировката. Започнах да “дефилирам” с хелоуинските костюми на различни места. Въпреки това, едно желание никога не се промени.  Желанието да усетя истинския дух на Halloween. В Америка.

Dreams come true, казват американците.

c9f238410314476636e5b2c4dd4a68e4

img_0101

Сега

Ето, че пак е октомври.  2016 година. Този път духът на Halloween го усещам още и още, и още по-силно. Не може да си представите колко е завладяващо, “страшно” и креативно. Почти навсякъде има тикви с “изкривени” физиономии, паяжини, а по тях нападалите есенни листа. В магазините е пълно с джунджурии под формата на вещици, духове, черепи и пр. Дори любимите ми сиренца Babybel са “маскирани”.

fullsizerender-8

Приготовленията за уикенда кипят с пълни сили, хората са в еуфория, украси навсякъде.  В града дори създадоха “Hell town”, което всъщност представлява улица, а на нея се чувстваш  като в  малко страховито градче като по филмите. В две от къщите пресъздаваха различни сцени от филми на ужасите, навсякъде имаше кръв, брадви, Фреди Крюгер, вещици и куп други неща, каращи те са настръхваш. Думи нямам, наистина, затова се надявам снимките да “говорят” повече от мен.

fullsizerender-2

fullsizerender-1

fullsizerender-3

fullsizerender-4

fullsizerender-6

 

Как ще се преобразя аз, кой ще се погрижи да изглеждам страшна и безмилостна и къде ще празнувам, очаквайте в ЧЕТВЪРТЪК.

Xoxo,

И.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.