Тишина. Дъжд . Кафе.

Тишина. Дъжд . Кафе. Събота. Вкъщи. Отваряш очи, обръщаш се и е празно, не чуваш „Добро утро”, няма милувка. Тишината те дразни още повече, а толкова си я искал. Поглеждаш през прозореца, дъждът леко ромоли, иска ти се да останеш цял ден свит в голямото легло  и чаршафите на розички, но е време отново да се блъскаш със забързаното ежедневие, трафика, тълпите хора, изкуствените усмивки. Тръгвайки към кафе машината, по навик поглеждаш първо към масата, но чашата я няма, трябва сам да сложиш капсулата и да натиснеш копчето.  Сещаш се, че е събота и не е нужно да бързаш за работа, да се приготвяш. Може цял ден да седиш вкъщи с рошава коса,хваната на малко кокче, и да пиеш кафето си с часове.

Ангажименти не липсват и в почивния ден, дори са повече. Канят те да излизаш, да ходиш по ресторанти, на по коктейл, два в някой бар, а така ти е писнало. Едно и също, едни и същи хора, а вече емоцията я няма. Изчезнала е напълно.  И с всеки изминал ден, всяка изминала среща, всеки разговор, осъзнаваш как ти е скучно, безинтересно и не те зарежда  по никакъв начин. А е било обратното.

Тогава лампичката светва, усещаш, че промяната идва, но този път решението не е да хванеш куфарите и да бягаш. Хората си тръгват от нас, защото така е трябвало да стане, за добро.  Изстиваме към хора, по които сме изгаряли, защото осъзнаваме, че е загуба на време и има по-важни желания. Прекарваме повече време сами, защото така се съсредоточаваме върху целите и стремежите си. Остава само да чакаме новото, да се усмихваме повече, да правим кафето си сами и да се научим да оцеляваме сами.  Остава и семейството, Сузи, плюс новият ми съквартирант – хладилникът за вино –  Mr. Stylish.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.