Stylish Toast meets Balkan Fashion Week

Трудно беше да побера цялата  магия наречена Balkan Fashion Week в една статия. Но така е най-добре, защото няма да разпокъсвам впечатленията си и няма да задълбавам чак толкова в детайли. Сами може да разгледате всички снимки,  да прочетете повече за дизайнерите ТУК  или да кликнете върху снимките. 🙂

M2V Design
M2V Design

От 5 до 11 юни млади модни дизайнери, кино таланти, модели и куп други вдъхновители имаха възможността да покажат работата си пред международна публика и преса на събитие, което обедини модата и киното. Освен креативните модни ревюта, програмата включваше уъркшопове, статични презентации и  шоурум, в който можеше да видим подбрани артикули на дизайнерите.

MP Design by Megi Petkova
M2V Design

Колаборацията между ASVOFF,  Nu Boyana Film Studios и страхотните организатори на Balkan Fashion Week се оказа нещо пленително, иновативно и нереално, в добрия смисъл на думата. Представяте ли си, самата Diane Pernet , модната икона, блогър, ловец на таланти и създател на първия моден филмов фестивал избра да презентира 9-тото издание на ASVOFF именно в София. Да, в град на балканите, столицата на малка България. Малка България, но с големи възможности! Това се доказа за пореден път и чрез събитието. Diane успяха да доведе звезди от цял свят, включително Eric Daman, стилистът на Sex and the city и Gossip Girl и др.

Balkan Fahsion Week гордо може да се нареди рамо до рамо със седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон и Миланo. В ревютата имаше доза актьорска игра, закачка с публиката, подходящи декори. Не случайно това е първата седмица на модата в световната история, която  се провежда  в кино студио и точно затова успяхме да се пренесем в Рим, Лондон, Куба… От модна гледна точка си набелязах дрехи в черно и бяло, а, да и любимото розово! Нямаше как да не се порадвам и на колорита на Иванка Христова!

Ivanka Hristova
Ivanka Hristova

За финал ще бъда кратка, с призив към всички вас. Първо – адмирации за страхотната организация и емоцията, която ни подариха организаторите. Второ – нека повече хора от нас посещават и организират подобен тип инициативи. Защо ли? Защото, мили хора, ако ние сами не показваме талантите си, не показваме колко прекрасна страна имаме и как и тук нещата могат да се случват и развиват, няма кой друг да го направи. Нека спрем да мрънкаме и бягаме извън България. Нека се учим от света и допринесем за една по-модерна и процъфтяваща страна!

Provocative & Plik
Plik & Provocative
Plik & Provocative
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.