Всеки слънчев ден започва с Avène

Добро утро в петък! Любимият петък! Навън не е горещо(най-после), но слънцето не ни е изоставило. Признавам, до преди време почти не защитавах кожата си от слънчевите лъчи. Правех го само ако ходя на плаж или се пека в двора. Няма да задълбавам по темата за Глобалното затопляне и колко е изтънял озоновия слой, а ще Ви дам съвет, който дадох и на себе си. ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КОЖАТА СИ, защото слънцето не е приятелят, който беше преди. Да, помага ни да хванем шоколадовия загар, зарежда ни с витамин D, но също толкова вреди на кожата ни.

Второ признание. Ако от Avène  не ми бяха пратили Solaire Anti-age Suncare , аз нямаше да се сетя сама да си го взема. Защо? Защото нямам навика да нанасям каквото и да било на лицето си сутрин и като цяло. Дори фон дьо тен слагам само за повод. От скоро започнах да “проучвам” по-подробно козметиката. За свойствата на всеки един крем, лосион, шампоан и пр., за типовете кожа и кое как и влияе, колко е важно да предпазваме лицето си всекидневно и така придобих навика всяка сутрин да нанасям този крем.  Или както една приятелка беше написала в Instagram: “Всеки слънчев ден започва с Avène.

Висока защита, фактор 50, за чувствителна кожа, с активни съставки против стареене като най-активната е SunSensitive, която защитава кожата и едновременно стимулира производството на колаген и то напълно естествено. Най-просто казано, кремът защитава от слънцето, спомага за анти стареенето и  хидратира  чувствителната кожа. Аз лично го ползвам от месец и виждам разликата най-вече в това, че не ми се появяват онези грозни и досадни малки “недоразумения” по лицето и шията. Флакончето от 50 мл е към края си(мама също тества, когато го види :D)  и съм категорична, че отново ще използвам точно този продукт. Все пак лятото още не си е отишло!

И.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.