Stylish Toast Travel: Sicily

Южна Италия – свобода, култура, шумни хора, божествена храна, още по-божествено вино, слънце, море, хаос и вкус към удоволствията на живота. Ей такива трепети усетих веднага щом кацнах на италианска земя, заредена с настроение от винените промоции в самолета.  Беше началото на юли, когато с две  дружки отскочихме до Сицилия, средиземноморски остров, позициониран до самия връх на Ботуша. Та в следващите редове ще ви дам няколко насоки как, къде, какво и защо да правите, ако сте предвидили трип до Сицилия. Да тръгваме!

  1. Лети, лети, лети! / Вече не е нужно да сменяш няколко полета, за да стигнеш до Южна Италия. С Wizz Air се стига до Сицилия за около час и 50 минути . Цените на билетите са супер изгодни, особено ако ги купиш по-рано или притежаваш WIZZ Discount Club.  Лети се всяка сряда до летището в Катания, а прибирането е в неделя. Време, достатъчно, че да разгледаш, да поплажуваш и да се насладиш на вкусотиите, без да качиш килограми. 😀  Голям плюс е, че кацайки там се озоваваш на спирката на автобусите, които пътуват до всяка точка на Сицилия. Ние се отправихме към Сиракуза, срещу 6 евро.
  2. Къде отседнахме? / Имахме късмета да срещнем услужлив българин още на автобусната спирка. Оказа се, че дълги години живее в Сиракуза и ни даде доста ценни съвети. Сузи беше намерила малко апартаментче в Airbnb, точно в центъра на грaда. Историческо величие, нетипичен морски бряг, където няма плаж, но пък има големи яхти, които можеш да си наемеш или да те поканят. При нас не се случи нито едно от двете, бяхме само на някакво водно “парти” на корабче, от което искахме да слезем още на 15тата минута. Нещо като хипи Bedroom, само че подвижен в морето.

3. Вино, паста, канелони.. / Из опасно красивите улички на Сиракуза можеш да видиш безброй малки ресторантчета, кафета и джелатерии. Закуската започваше с кроасан и капучино / за някои с фокача хах/ или освежаващи, пресни плодове. Препоръчвам Ви да пробвате прочутия десерт канелони, обилно напълнена фуния със сметана и рикота. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се отбийте в семейното магазинче на Caseificio Borderi , където ще ядете най-уникалните и огромни сандвичи, приготвени с кеф и постоянните шеги на собственика. За вечеря препоръчвам ресторант Al Mazariразнообразие от паста и морска храна, за виното няма смисъл да споменавам…

4. Плажуване. / Както вече споменах, в Сиракуза нямаше плаж като плаж. Затова наемахме нещо като такси и срещу 60 евро ни караха до Fontane Bianche, на около 40 минути от Сиракуза. Казват, че и около Палермо имало страхотни пясъчни ивици, но ние не успяхме да стигнем до там.

Съвет: Споделените моменти с приятелки са едни от най-ценните в живота. Шегите, закачките, усмихнатите наздравици, та дори дългите разговори за мъжете. 😀 Аз съм щастлива, че тези две деви бяха част от сицилианската стайлиш “афера”, която въпреки мрънканията ни, че е скучно, се получи виненостично!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s