Благодаря за урока

Спомням си първият път, когато “задълбах” в темата за Вселената, за силата на мисълта и как ние привличаме  това, което ни заобикаля. Беше преди има няма шест години. Моментът между първи и втори курс, когато прекарах цялото си лято в правене на едно НИЩО! В София или на вилата, при баба ми, на морето, по някакви партита с хора, които познавах малко. Емоции имаше, но не и нещо супер запомнящо се. Споделяйки с приятелка как съм пропиляла летните месеци и как чувствам, че отивам надолу, тя ми даде да прочета една книга. “Любов” на Елиф Шафак. Горещо я препоръчвам на тези, които не са я чели, защото от нея ще извлечете ценни послания и уроци.(поне при мен беше така). От книгата научих двата най-висши урока – да обичам себе си и близките си.

Урок номер 1 : Обичай себе си!

Не е просто клише!Защото започвайки да обичаш себе си разбираш толкова много за света, за хората и най-вече за детето, което се крие във всеки от нас. Когато страдаме или не се чувстваме на мястото си, това значи, че живеем против собствената си воля и чрез помощта на ОБИЧТА можем да рискуваме и отново да тръгнем по пътя към автентичността. Когато показваме повече любов на самите себе си, всеки изминал ден става все по-розов и ползотворен. Работим в сфера, в която желаем, отношенията ни с другите се подобряват, а лошите се разтапят и започват нови. Този така ценен урок може бързо да се научи и да се приложи, но също толкова бързо може да се забрави. Както се случи при мен.. /надявам се не за дълго/

Урок номер 2: Обичайте близките си!

Където и да сте, колкото и да работите, не забравяйте за най-близките си! Да им показваш внимание, да ги цениш и да им благодариш, че са около теб. Аз често забравям да показвам нежност и топлина, но просто съм такава.  Сега е моментът да напиша едно БЛАГОДАРЯ, което посвещавам на хората, които най-много обичам – те знаят кои са! Благодаря ви, че сте до мен и че търпите капризите ми, че ме изслушвате, когато имам нужда, че ме разбирате и най-вече, че усещам любовта ви.

Обвързвам поста и с един призив към Вас, свързан с кампанията “От любов към живота” Avon срещу рака на гърдата .Щастлива съм, че станах посланик на хуманността и че се запознах с едни изключително силни вдъхновителки, каквито са дамите от фондацията “Една от 8”. Елате утре / 6-ти октомври / от 18:00 часа в Sofiq Ring Mall, където заедно ще подкрепим каузата. Ще ме откриете на розовия кът, заедно с Мими Теди и Викикъдето ще се снимаме, ще си говорим, ще се усмихваме много и заедно ще подкрепим каузата. А вие имате мисия – да оставите послание на надежда! Очакваме ви и предварително БЛАГОДАРЯ! Повече за събитието може да научите ТУК.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.