Flat Lay Power

Разпилени вещи на пода, закуска на бяла маса, чаша вино(или две),червило, сенки, цветя И всичко снимано с една техника – Flat Lay, казано по друг начин, снимка от „птичи поглед”. Flat Lay фотографията е невероятно лесен начин да покажете страхотни предмети, които притежавате, да разкажете история или да заснемете нещо на мига, а всичко, от което се нуждаете, е вашият iPhone. Или поне 90% от моите Flat Lays са снимани с телефона.

Днес споделям с Вас няколко трика как да направите Вашaта Flat Lay снимка грабваща и добре изглеждаща за Instagram .

 1. Изберете не повече от 5 предмета. Това е относително, защото ако снимате закуската си или отрупана маса с храна, предметите със сигурност ще са над 5. Аз лично съм фен на възможно най-изчистените Flat Lays, с по два предмета. И друго – обичам ръцете ми да участват в снимката, това придава естествен вид.

2.  Поддържайте хармония между цветовете, хубаво е да са в една гама. Използвайте бял или ярък фон, за да изпъкнат предметите. Белият  кадастрон винаги е добър помощник и струва между 2 – 4лв.

3. Тъй като съм само 1.63см, обикновено се качвам на стол или където намеря и правя снимките от високо, за да мога да хвана в кадър всичко, което съм сложила.

4. Не си мислете, че дрехите, които искате да снимате трябва да са прецизно сгънати, без гънки и пр. Дънките, пуловерите, роклите подреждайте, както пожелаете, а обувките поставете в противоположни посоки.(освен ако не сте ги обули)

5. Обработвайте снимките с VSCO. Там имате богат избор от филтри, аз лично харесвам по-светлите и топли. Може да използвате и филтрите в Instagram, важното е да са подходящи за снимката.

6. Brightness за светлина и contrast за цвят –ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

Ако следите профилите ми, сте забелязали колко съм вманиачена по Flat lay фотографията. Силно се надявам тези трикчета да са Ви от полза! Ако имате въпроси, знаете как да ме откриете!

Xoxo,

И.

Follow me on Instagram  // Facebook

 

 

Advertisements

2 Comments Add yours

 1. Mila says:

  Страхотни снимки! Зареждащи и цветни 😉

  Liked by 1 person

  1. StylishToast says:

   Благодаря много! Радвам се,че съм успяла да те заредя 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s