За правилния избор, подходящите съвети и лазерната епилация през лятото

Животът ежедневно ни изправя пред избор/и. Плуваме в океан от мисли за решения, които взимаме още с отварянето на очите. “Първо душ или кафе?”, “Да закусвам вкъщи или да си взема нещо за из път?”, “Да отида ли да спортувам или да пия вино с приятелка?”, “Да му се/й се обадя ли или да чакам?”,  “Да се омъжа ли?”.  Мога да изброявам до безкрай и да дам хиляди примери, но нека не се отклонявам от главната тема. Това е блог пост за лазерна епилация, а не статия в Cosmopolitan “Как да направим точния избор, когато си избираме мъж!” 😀

Преди да направя своя избор да изпробвам метода “лазерно обезкосмяване” и да си спестя  часовете прекарани  в болки и охкания от кола маска или епилатор, доста проучвах и си зададох конкретни въпроси. Питах се дали си заслужава, питах и приятелки, които са се подлагали на процедурата, четох във форуми, блог постове и накрая се консултирах с истински професионалисти.  Измежду безкрайните възможности за избор от студия, салони и клиники, предлагащи услугата аз се спрях на Derma Act И те на мен! ❤ Още преди те да ме поканят, аз вече ги бях набелязала, защото чувах супер отзиви, бях присъствала на тяхна тяхна демонстрация в столичен фитнес клуб и забелязах как старателно работят и колко подробно обясняват какво вършат. Да, определено направих правилния избор!

В следващите редове ще споделя как започна всичко, ще ви дам няколко съвета, болезнено ли е или не и кои зони могат да се третират през лятото. Да, Мисия Възможна е! Аз стартирах своето приключение преди време като първо се консултирах и запознах се с една страхотна жена, Д-р Петя Петкова, която подробно започна да ме “залива” с полезна информация. За кожата , пигментация, фоликулът на косъма, как трябва да се третира кожата преди процедура и куп съвети. Обясняваше толкова спокойно и изчерпателно, че след консултацията нямах търпение да се подложа на първата процедура. Тъй като ми предстоеше пътуване, д-р Петкова ме предупреди, че трябва да нанасям слънцезащитен крем с фактор 50 на зоните, които щяхме да третираме, независимо, че нямаше да ги излагам директно на слънце. Знаете ли, че слънчевите лъчи проникват дори през банските? Да нахлузите бяла тениска върху банския също е абсолютно недостатъчно. Тази защита от дрехите за плаж е равна на SPF 3 и на практика 50% от UV-лъчите минават директно през тях. А ако банския или тениската са мокри, SPF намалява още повече.

Кои зони избрах и кой каза, че през лятото не се прави лазерна епилация?

Зоните, които третирах са две – помишници и  пълен интим.

Какво представлява процедурата и как протича?
Слагаш очилата и се подготвяш психически. (Шегувам се!). Фоликулът на косъма се третира селективно, без да се причини термално увреждане на околната тъкан. И слава Богу, защото аз съм с чувствителна кожа и леко се притеснявах, но нищо не ми стана! Светлината, която присветва по време на процедурата, всъщност се превръща в топлина, която разрушава структурата на косъма и той сам започва да пада.  Вълшебната машина има й охлаждащ ефект, а това малко или много неутрализира подаваната топлина.   Аз лично усещах лек дискомфорт, но само на едната зона и то предимно от лявата страна. Д-р Петкова се погрижи процедурата да мине бързо и беше адски внимателна, така че лекото боцкане, не беше болка за умиране, търпи се! Веднага след процедурата имах леко зачервяване, но това е абсолютно нормално. Знаете, че и след кола маска се получава така. Има леко подуване като ухапване от комар, което отшумява до час след това.  В момента косъмчетата(които са останали) сами падат и изчезват. Е, сега ако ми скимне да ида до морето или на плаж, тръгвам без да мисля за кола маска, епилатор и пр. Голям кеф е, казвам ви!

 

Колко процедури са необходими?
При всеки човек е индивидуално, в зависимост от растежа на косъма, гъстотата на окосмяването и областта, която третирате.  Различно е и според различните зони, дебелината и цветът на косъма- колкото по-дебел и черен- толкова по-добри и бързи резултати. В повечето случаи се изискват от 5-6 процедури. Времето между отделните процедури е 30-40 дни с едно бръснене около 25-я ден.

Ииии малко СЪВЕТИ преди процедурата:

Ако сте решили да се подложите на лазерна епилация трябва да не третирате избраната зона с кола маска поне месец преди това и кожата да не е била излагана на пряка слънчева светлина, т.е. не трябва да имате тен, а след процедурата не бива да се излагате на слънце 20-ина дни. Не нанасяйте кремове или дезодоранти преди записаният ви час, но задължително почистете. Косъмът трябва да е поне 2 мм преди епилацията, което значи, че два три дни преди това трябва да избръснете зоната/зоните. И нещо много важно – при бременност или при опити за забременяване чрез ин-витро не е препоръчително да се подлагате на манипулацията.

Надявам се информацията да ви е била полезна и ясна. Не се колебайте да ми пишете, ако имате въпроси! А ако вече сте се решили да се възползвате от тази чудна процедура, наречена ЛАЗЕРНА ЕПИЛАЦИЯ, до края на август 2018-та всеки пациент на клиника Derma Act може да се възползва от  -50% на ВСИЧКИ процедури. Повече ТУК

Xoxo,

И

*Материалът е в колаборация с клиника Derma Act. Всички мнения са изцяло мои.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.