5 любими филма, който ме мотивират

“Boost your energy, brain power and #focus!” си казах днес в 6:30 сутринта, гледайки се в огледалото! Признавам, напоследък съм супер разконцентрирана и разсеяна, а сега не мога да си го позволя! Някой ми говори, а аз просто кимам с глава, имам срокове в работа, оставям всичко за последния момент, идеите ми сякаш отшумяват, а аз гледам в една точка и буквално съм блокирала. Ако стените можеха да говорят… и възглавницата също, вероятно щяха да крещят. Като момичето в огледалото сутринта,  което излизайки от вкъщи се облича усмивката и обува куртоазията. “Да, добре съм. Няма ли да излизаме да потанцуваме, да пием по вино, две, три. Всичко е прекрасно.” Пълен абсурд! Предполагам, че страхът от предстоящото, за смяната на място и среда, за всичко, също оказва голямо влияние! НО! Да живее ИЗКУСТВОТО! Което именно в такива объркани периоди и моменти помага! Да живеят гениалните режисьори и актьори, които чрез филмите успяват да ни покажат, че не само ние сме самотни, не само ние изпадаме в капана на страха, мотивират ни, вдъхновяват, а дали ще има HAPPY END зависи изцяло от нас. Нали?

Днес споделям с вас 5 любими филма, от които всеки път “получавам”ценни съвети, мотивират ме да не се отказвам от мечтите си, да се боря за по-доброто си Аз, да пътувам и да взимам от живота всичко, което смятам, че ми принадлежи, въпреки обстоятелствата и мнението на хората. Та ето ги и тях:

  1. Adrift / Дрейф

Да живееш в илюзия/заблуда не е лесно! Особено, когато го осъзнаеш навътре в океана, сам, без вода и храна, но въпреки това се бориш да оцелееш!  Благодарение на визуализациите, човек може МНОГО и постига много! Дрейф е филм, който ме докосна силно! Гледах го три пъти – два на кино и веднъж вкъщи. И трите пъти повлия на емоциите ми по различен начин, но най-вече ми помогна(на мен лично) да осъзная, че за да оцелееш и да се самосъхраниш трябва да пуснеш миналото или нещото, което те дърпа назад. Направиш ли го, виждаш хоризонта, виждаш спасението и новият живот започва с още по-големи блага и още по-истински преживявания… без илюзии.

2. The Age of Adeline / Вечната Аделайн

Любимата Блейк или както аз я наричам Сузи от Gossip Girl влиза в роля, която така и приляга. Героинята остава на едни определени години в продължение на осем десетилетия! Можете ли да си представите?! Трябва да  води самотен живот, без никога да си позволява да допусне близо до себе си някого, който може да разкрие тайната ѝ. Много е трудно, повярвайте! Трудно е да поискаш да споделиш с някого тайните си, мечтите си, ежедневието си, но да знаеш, че това няма как да стане. Може би докато не се появи правилният човек, както става във филма.  Случайната среща на Аделайн с чаровния филантроп Елис Джоунс (Мишиел Хюисман) запалва отново страстта ѝ към живота и любовта в сърцето ѝ. Разбира се се появява нова заплаха и Аделайн е заплашена от разкриване, затова взема решение, което ще промени живота ѝ завинаги.

3. Blind / Слепота

Това беше филмът, който ме отведе във Франция! В едно кокетно, хълмисто и зверски красиво градче на име Eз (Eze от фр.)! Това не беше всичко, но нека първо ви разкажа за сюжета. Писател, загубил зрението и съпругата си при автомобилна катастрофа, преоткрива страстта си към живота и писането, след като започва връзка с пренебрегваната съпруга на осъден бизнесмен. Действието се развива в Ню Йорк, разбира се! Не знам защо, явно е на подсъзнателно ниво, но действието на повечето мои любими филми се развива в Голямата Ябълка. Та двамата самотни герои, съпругата, заобиколена от лукс и живееща в пентхаус в Upper East Side, и писателят заобиколен от досадници се откриват… и преоткриват! Така пътищата на Бил и Сюзън се пресичат, а тя е принудена да търпи грубото му отношение и цинично държания. Когато успява да проникне зад защитната му стена, тя открива брилянтния писател и самотен мъж. Двамата започват връзка, която носи със себе си нещо непознато за всеки от тях: споделената любов. И накрая се озовават във Франция с чаша вино в ръка!

4. Gossip Girl

Хохо, Gossip Girl! Мога да гледам този сериал още милион пъти. В реалния живот  сме аз и Сузана в главните  роли, по по-добрата версия на Серена и Блеър! Тийнейднърите от частното училище, чийто живот винаги е във вихъра на купона! S откри своя “lonely boy”, а аз не знам кой е моят Chuck Bass. хах А сега малко повече за сериала… В него се разказва за живота на тийнейджъри, живеещи в елитната част на Манхатън – Upper East Side. Основните персонажи са няколко ученици от елитно частно училище, където социалният статус е от първостепенно значение и запазването и изграждането му пораждат редица интриги. Слава Богу, в нашия случай ние се събрахме група деца, вече големи хора, които държим на комфорта, но на първо място е забавлението! А кой контролира The Gossip Girl Blog?  За ваша изненада – НЕ съм аз кукловода! хахах 

5. Sex and The City / Сериалът, двата игрални.. всичко!

Да живее класиката! Няма смисъл да ви описвам сюжет или герои, мисля, че всички сте гледали някой епизод или филм или сте чували за великите 4 нюйоркчанки, които преобърнаха мислите и мирогледа на милиони, та дори милиарди по света! Обичам сериала, но обожавам първата част от игралния филм. Няма да забравя как наблюдавах сцената на Кари и Тузаря в дрешника, за който мечтая от дете, как той и предложи брак. И си казах:”Ще искам права за идеята! Това си е моята мечта за предложение, а те просто са ми я откраднали… Дали не заслужавам един дрешник и едни Маноло по този повод?”.  Някой ден… СЪС СИГУРНОСТ! ❤

И не на последно място мисля, че най-ЛЮИМИЯТ ми филм е животът на Ивелина Кирилова. Всъщност изобщо не харесвам фамилията си от дете и нямам търпение да я сменя  по документи. Иначе я смених и сама като влязох в ролята на Ивелина от Stylish Toast! Преди няма и месец бях на кръщене и на табелката на моят стол пишеш “Ивелина / Stylish Toast”. Тогава може би разбрах наистина, че аз създадох нещо и то вече е част от мен, блогът е моето дете, което отглеждам с такава топлина, искреност и светли мисли. Получавам супер много PR пратки, на които пише “Ивелина Кирилова / Stylish Toast”, no но никоя не ме е трогвала толкова лично, колкото онова картонче пред чашата  и чинията ми. Благодаря ти, Рая, че ми помогна още повече да повярвам в това, което правя и че вярвате в мен!

Гледайки видеата си в канала на Stylish Toast,  се мотивирах още повече! От самата себе си! Взирайки се в елегантния дизайн на телевизора, и наблюдавайки детайлите му(от стъкло в края) аз се взирах в себе си! И то в 4K HDR картина! И се харесах още повече… заобичах Ивелина от Stylish Toast и си казах: “Ти можеш, защото искаш! Не се спирай пред нищо!”

  • За телевизора:

Новата продуктова гама 4K LED телевизори на Panasonic за 2018 г. се
характеризира с качество и спиращ дъха дизайн.
Изключително тънки, оформени със стъкло и красиви от всяка една
гледна точка и ъгъл, новите водещи серии LED телевизори на Panasonic
FX780 се отличават с изисканите си рамки „Art & Interior“, заимствани
от представените неотдавна OLED модели от най-висок клас FZ950 и
FZ800. Гамата 4K LED телевизори се допълва от още две серии – FX600 и
FX700 – включващи елегантни, тънки модели, които също са
изработени от първокласни материали и имат подобрена естетика и
изключително качество.

Качеството на картината при LED телевизорите е издигнато до нови
нива с използването на 4K HDR панели, по-мощна видео обработка и
оптимизирано затъмняване на подсветката. Всички LED модели на
Panasonic за 2018 г. са съвместими с висок динамичен диапазон (HDR)
за пресъздаване на детайлни и прецизни изображения. Освен това,
всички нови модели поддържат HDR-Multi, което включва HDR10, HLG
и новата технология за динамични метаданни HDR10+. Също така
могат да излъчват няколко стотин часа от HDR10+ библиотеката
Amazon Prime Video.

И като за финал – Stylish Toast си прилича с Panasonic  FX780 –  Kачество на визията / картината от ново поколение, съчетано с
завладяващ дизайн / стил!

Follow my blog with Bloglovin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.