Продуктите, които правят боядисаната ми коса толкова жива… и игрива

Аз съм от жените, които обичат да експериментират с косата си постоянно. Един ден решавам  да съм на каре – отрязвам я, на другия ден искам да съм с омбре – готово. Преди 6 години бях изцяло руса и трябваше да боядисвам корените си на всеки две седмици. Казвам ви, супер досадна работа си беше, хич не обичам дълги бюти процедури, защото ги смятам за загуба на ценно време. Да, това сигурно се дължи на работохолизма ми, не съм от барбитата, които прекарват времето си в салоните за красота, защото служат само за украса .  Нооо това е изцяло друга тема, пък и не искам да засегна някого, просто споделям моето скромно мнение и наблюдение.  Та да се върна преди 6 години. След поредните два часа прекарани в салона заради процедурата “корени”, просто изчаках да минат още две седмици и отидох да си купя черна боя, за да прекратя тези мъки и се боядисах сама. От русо на черно, после  чаках да израсте естественото кафяво  и така вече 6 години прескачам от цвят на цвят.

От януари тази година отново избрах да бъда блондинка(но не по душа :D), но този път не изцяло, а да бъда с така актуалния балеаж. Признавам, че не беше нюансът, който исках и очаквах, но го преживях.  Взех нещата в свои ръце и сама си докарах цвета, който виждате на снимките. Явно добре съм се справила, защото получавам доста комплименти за косата. Но цветът не е всичко!

За мен поддържането на здрава и жива коса е нещо много важно , особено когато я боядисвам в русо. Не мога да си позволя да е накъсана, суха и зле изглеждаща. Абсурд!  Държа на добрия и естествен външен вид и постоянно експериментирам с продукти. Да, сменям ги, защото в различните периоди косата има различни нужди. Това лято се появи проблем, който ме побъркваше – косата ми се омазняваше на втория ден, а краищата бяха супер сухи и накъсани. Попаднах на събитие на L’Oreal Professionnel, на което представяха новата си натурална серия Sourse Essentielle. Тя е създадена с между 80% и 99% натурални съставки, дори има цветчета в самите шампоани и масла… Та тогава се посъветвах с една любезна дама от екипа на L’Oreal, споделих и оплакванията си, а тя ми препоръча да използвам следните продукти:

  •  Натуралният шампоан, подходящ е за нормална до фина коса. С натуралната формула,  която е  богата на акация и алое, придаваща жизненост и диамантен блясък на косата. Разбира се не омазнява и не утежнява. Точно за моята коса.
  • Подхранващата маска, която  помага на сухите краища да бъдат подхранени. Повярвайте ми, косата мигновено става копринено по-гладка, още докато отмивате маската. И това е благодарение сусамовото масло, което съдържа. То помага косъмът да бъде здрав и намалява цъфтежа.
  • Препоръчаха ми и натуралното олио за боядисана коса, но то се оказа прекалено тежко за моята, затова продължих да използвам аргановото масло на  MOROCCANOIL.

Така вече в продължение на два месеца използвам тези продукти, а косата ми е бляскава и здрава, макар да я боядисвам често и да я подлагам на стилизиране постоянно. Сузи онзи ден ме попита:”Добре де, как косата ти не седи на клечки и е толкова жива дори след сън?”. Е, отговорът е ясен! Моите помощници от Sourse Essentielle се грижат за русата ми “грива” повече от чудесно. Явно точно от тях има нужда тя сега, когато е подложена на какви ли не експерименти. Напоследък доста започна да капе, затова мисля да сменя шампоана, също така започнах да й слагам и серум след като я измия, но за това ще споделя скоро, когато видя резултат. Не забравяйте, че поддръжката на косата е жизнено важна, защото  здравата коса е най-безценният аксесоар за всяка жена!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.