Какви мерки взимам, за възстановяване на имунната система, кожата и косата

It’s time for REAL DETOX 🌱
_______
Косата и кожата ни дават най-точните сигнали, когато имаме нарушен баланс в тялото. Не осъзнавах колко много си вредя с безбройните ненужни мисли – къде ще живея, дали трябва да замина, самотно ли ми е, кой ми симпатизира и кой не, какво ще се случи утре и пр., все излишности.
Дадох си сметка, че нещо странно се случва с организма ми едва, когато започна да ми капе косата и не говоря само за снопчета върху четката, виждам кичури върху възглавниците, на пода, в колата. Кожата?! Тя стана още по-суха от преди, а като “допълнение” се появиха бели петна и точки по рамената, по ръцете, по гърба.. Tinea versicolor се наричало и се изразявали благодарение на хормонални промени, влажност, дефицит на калций, витамин D и витамин Е, недостиг на сън и естествено стрес. Отново задържам вода, най-вече в областта на колената и се чувствам като Sponge Bob! Спрях чая от полски хвощ и мечо грозде, но явно отново ще трябва да го включа към ежедневната си рутина. Та след тези два показателя, КОЖАТА и КОСАТА, разбрах, че става нещо и определено има проблем.  Ах, този глупав и ненужен стрес. Аз бях по-глупавата, защото му се поддадох, но като един упорит и вироглав телец няма да оставя нещата така, знаете! Дори вече не го наричам проблем, а временна ситуация. Осъзнах, че незабавно трябва да взема мерки и започнах да чета за билки, чайове и храни, които ще ми помогнат да се справя със ситуацията. (Преди да съм си навредила още повече.) От седмица и малко, всеки ден слагам в смутито си 1 ч.л. Зелен Детокс Микс, който съдържа спирулина, хлорела, пшенична и ечемична трева. Също така добавям и малко мака и чия. Случвало се е да ги разтварям  само с вода,  не е особено приятно, но както са казали: “Трай бабо за хубост!”.


Тъй като не приемам определени храни се налага да взимам и хранителни добавки. Избрах  NutriDerma, добавкакоято пасва на нуждите на организма ми, защото съдържа веществата, които в момента трябва да набавя спешно, а именно полски хвощ, витамин C, хиалуронова киселина и железен сулфат. Друг плюс е, че е под формата на ампули – чудесна алтернатива за хора като мен, които не обичат да приемат таблетки. Всичките 22 съставки съдействат за поддържане и подхранване на косата, кожата и ноктите, а за оптимален ефект се препоръчва да се приема от 3 до 6 месеца. Аз съм на втората опаковка и имам още две и половина. А да, опаковката! Знаете какъв фен съм на брандинга и колко е важно за мен един продукт да бъде поднесен правилно и красиво. Е, тук е моментът да кажа едно “Браво!” на създателите, защото със ставането сутрин ме карат да се усмихвам. На кутията пише “Здравей, красавице!”, отварям малката кутийка и отново прочитам нещо вдъхновяващо като:”Който има сърце за красотата, той намира навсякъде.” или “Изворът на истинската красота се намира в отношението на човека към самия себе си!”. Е, не е ли мотивиращо и вдъхновяващо?! Брандът се грижи както за тялото, така и за ума, защото коя жена не обича комплименти и глезотии?!

Както споменах и в началото, добавям Зелен детокс микс към смутита, шейкове или просто с вода. Миксът е комбинация от четири зелени суперхрани, която съдържа голямо количество усвояеми протеини, но признавам има изразен зелен цвят и странен вкус, наричам закуската си “Закуската на Шрек”! 😀 Харесва ми комбинацията на банан, шепа спанак, кисело мляко, лъжица мед и ч.л. от зеления детокс. Добавям и 5гр. МАКА,  природен афродизиак с благоприятно влияние върху нормалния хормонален баланс, помага да балансирам  хормоните, които са “леко объркани” в последните два месеца. Но всичко е поправимо, нали така!? Относно съставките на микса и тяхното благоденствие, хмм нека споделя.  Спирулина! Популярно водорасло, което подсилва тялото, съдържа комплекс от протеин, витамини от групата В и желязо, от което имам нужда, тъй като напоследък не ям много месо. Хлорела! Супер помощник за функциите на черния дроб, пречистването на кръвта и организма като цяло. Пшеничната и ечемична трева! на прах. Тези две зелени суперхрани са също така натурален източник на ензими, с което по естествен път подпомагат нормалните антиоксидантните процеси в тялото. Зелен детокс микс лъжичка дневно е пътят към по-здраво тяло.

Разбира се, останалата храна, която приемате също е от значение. Сезонът е такъв, че предлага изобилие от вкусни плодове и зеленчуци, които подсилват организма. Хапвайте повече картофи(аз предпочитам сладки), тиква, круши, ябълки…. Напоследък съм на вълна тиква, под всякаква форма – печена с мен и орехи, в салата с цвекло или пък крем карамел с тиква. Мога да споделя рецептите, ако ви е интересно.

 И като за финал бих искала да ви приканя да се вглеждате повече в себе си и това, което истински искате! Понякога е толкова трудно!  На мен също още ми е трудно, но работя по въпроса. С усмивка! ❤ Нека заедно, като отбор, успеем да допринесем за красотата на света, за собствената си красота, за грижата за духа и тялото. Нека се вглеждаме и слушаме тялото си, защото то винаги има какво да ни каже. И както ме насърчи една приятелка:  “Иве, тялото иска да ти каже нещо. Тези петна и тази суха кожа са провокирани от вътрешния ти глас, който иска да ти изкрещи, че нещо не е наред и трябва да се храниш и да приемаш суперхрани. Вслушай се и се успокой! Защото помниш как бях изглеждах аз преди години в болницата. Просто релаксирай повече и си дай временна почивка! Всичко се случва така, както трябва. Не избързвай и имай търпение!”.

Именно тези думи ме стреснаха и в същото време отключиха желанието да се изправя срещу страховете и да си помогна сама, да помогна на организма да се възстанови и да се вглеждам в хубавите и истински неща в живота. Защото, колкото и клиширано да звучи – ЕДИН ЖИВОТ ЖИВЕЕМ!

И.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.