За моменти като тези живея

Толкова положителна и истинска енергия лъха от всички снимки! ❤ Приключението започна в Paradise Center, където се заредихме с по чаша кафе/чай, премина през супермаркет в Перник, където ни гледаха странно още от паркинга. Може да е било и заради цветната чаша с  кафе от Starbucks,която Звезди носеше и определено не беше от заведението отсреща. На хората в магазина  им бяхме странни, „нашествие” от луди инстаграмърки, които пазаруват като за последно и са навсякъде, а една „дама” дори ни определи като неориентирани. 😀 Потеглихме с препълнени коли и багажници по магистралата, не спирайки да си говорим и да се опознаваме. Имаше и препятствия по пътя, но сме оправни жени и се справихме. А, да, да са живи и здрави момченцата от махалата под Лещен, които буквално бутнаха по едно рамо, за да стигнем до …. Лещенската идилия! Къща, направена с много вкус и в която е вложено до най-малкия детайл! Бях в екстаз не само от интериора и гледките, но и от всичките списания и енциклопедии за интериорен дизайн. Това може би е знак да не се вайкам и най-после да запиша курса по интериорен дизайн, който искам от многооо отдавна. Друг знак е, че е време да запретна ръкави и да реализирам онази моя мечта с къщата за гости, която буквално ми е под носа, но нищо не правя по въпроса.

Та да се върна на Лещенската идилия. Гледките бяха неописуеми и спиращи дъха. Наблюдаваш, премигваш и “заснемаш” с очи, а не с телефон или фотоапарат. Най-уютно ми беше пред камината и в кухнята, разбира се! Така искам и аз една голяма кухня с остров, където да приготвям от моите вкусотии, а после да сервирам на голяма маса, посрещайки много хора. Да, обичам споделените моменти с любими хора, обичам да организирам закуски, обяди, вечери, брънчове и като цяло приятни моменти. Обичам да съм заобиколена от хора и да каня гости!  В кръвта ми е и откакто се помня, домовете/къщите ни винаги са кънтели от радост, смях, усмивки и звън на наздравици. Връщам се в Лещен и нашия дом за уикенда….  В кухнята кипеше живот, приготвяха се вкусотии, наливаше се вино, а пред камината всяка една от нас споделяше какви ли не истории – от страшни, такива за сериини убиици до любовни трепети и преживявания. За работа почти не ставаше дума и това беше едно от ценните неща на тази почивка. Разказвахме личните си “приказки” и емоции една пред друга, все едно се познаваме от години. Обменяхме идеи и опит и от всички разговори и теми, всяка една от нас научи нещо и си извади поука. За себе си какво научих ли? От всяка успях да извлека по една поука и да науча урок, черпех по нещичко като например да бъда над нещата, да съм по-отговорна и организирана,  да не съжалявам, ако съм се поддала на емоция, която не е правилна според общоприетите норми, да показвам милата и любвеобилна Ивелина повече, да искам грижовност и внимание, но ако не го получавам просто да продължа напред.

Зареждаща беше тази идилия, да! Оказа се, че и без вода можем да се оправим и огън да си напалим, и с ракия да се справим, и с камерата успешно да боравим. Съветът ми е да се обграждате с хора, които ви карат да израствате и то душевно. Приятели и познати за маса винаги ще има, но такива истински и мили хора трудно се срещат. Затова се вгледайте много хубаво във всички около вас и усетете кои са тези, с които се чувствате най-спокойни и пред които може да се разкриете, знаейки, че нямат никакви задни и лоши помисли.

Като заключение ще кажа, че съм горда българка! И се чувствам свободна като снежинките, които се разнасят над върховете на Пирин, Рила и Родопи и необременена на места като Лещен. Места с история, със стара архитектура, с кирпичени къщи, малко хора, запалени камини, пушещи комини. Ей там, в планината, независимо къде. Сред сърцати души като тези шестте! А желанието да създам мечтаната къща за гости е факт и ще стане реалност! Къщата, в която е минало детството ми, сред много хора, много положителни емоции, детски магарии, игри и пр. Сигурна съм, че  ще реализирам тази своя мечта, а най-ценното ще е, че  събирам такива невероятни, вдъхновяващи и истински хора като тези, които виждате на снимките!

Photo credit: https://www.instagram.com/p/BsVJJF6jGSw/

И да ни е честит празника! ❤ Носете имената си с гордост!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.