Код червено: Чантата, която остава за цял живот. / IL BISONTE.

Знаете ли, че до преди 7-8 години изобщо не харесвах червения цвят и не носех нищо в тази гама. НИЩО, освен червилото класика Chanel Rouge COCO и червен лак. Цветът наричах  “бабешки”, набиваше ми се на очи и ме дразнеше, независимо в кой нюанс.  Но, както вкусовете ми за храна, така и тези за цветове и аксесоари започнаха да се променят с времето. Случвало ли ви се е? Много добре си спомням първите две неща, които си купих в този огнен цвят – къса рокля за първия 8ми декемрви(снимки няма да показвам хах) и малка лачена чанта в искрящо червено за едно гръцко море. И от тогава този цвят ме привлече сууупер много. Дали не е, защото е цветът на любовта или защото съм типичният бик/телец, който се втурва стремглаво напред към червения плат?  Всъщност тук ще вметна един факт – бикът не се дразни от плата, който размахва тореадора. Червеният цвят е бил избран преди векове, за да не е толкова забележима по плата кръвта на бика. Та да се върна на аксесоарите. Сега в гардероба ми има дрехи, аксесоари и обувки в много нюанси на този огнен цвят.  Придават ми женственост и елегантност, но понякога  са опасни за комбиниране, особено, когато става дума за чанта.

Пренасяйки се от апартамент в апартамент няколко пъти в рамките на 4 месеца и пререждайки гардероба си всеки път се оказа, че повечето ми чанти са червени. Малки, големи, от изкуствена кожа или не, няма значение, всяка една си има предназначение.  През есента се появи една нова и вече любима, с която сега буквално ще ви пренесем  в “работилницата”. По-точно в Италия, Флоренция и магазина на  Il Bisonte. 

Разхождайки се из тесните улички на центъра на Флоренция попаднах на една витрина с огромен бизон(статуя) и си казах:”Това е! Влизам!”. Потопих с изцяло в света на марката! Вътре миришеше страшно много на кожа, което е абсолютно нормално, защото всяка една чанта е изработена от естествени материали и най-интересното – могат да ти изработят индивидуален дизайн на място. Да,да! Една азиатка беше толкова въодушевена, гледайки как изработват чантата й, че сигурно възклицанията й се чуваха до площада.

Вече съм споделяла, че предпочитам аксесоарите от естествена кожа, защото са много по-издръжливи и имат много по-голяма стойност. Наскоро попаднах на статия в американския Vogue, в която коментираха “за” или “против” еко кожата и познайте –  модните гурута бяха “против”. Хмммм, дали щом съм на тяхното мнение и аз съм моден гуру?! хахах

Харесвам Il Bisonte, защото продуктите им са изработени с внимание и усет към детайла. За мен артикул, изпипан до съвършенство и то от човешка ръка е безценен – от дизайна, до изработката. Не смятате ли, че вече сме прекалено “дигитализирани” и “роботизирани” и някак си не оценяваме истински ценните неща и по-конкретно вещи? Предпочитаме  да си купим поредната тренди чанта от fast fashion бранд на намаление, нали?! Колко от нас инвестирате в истинско бижу, което може би и детето ни ще носи след години?! Въпросите са много, а отговорите са различни, защото ние самите сме различни.  Имам находки от баба ми, която беше моден естет, с усет към красивото, имам и от майка ми и ги нося до ден днешен с огромно удоволствие.  И съм убедена, че тази чанта Il Bisonte със сигурност щеше да хареса на баба ми. Наситено червено, две прегради, златни закопчалки, няколко джоба отвътре, голяма като размер, за да побира папки с документи, несесери с козметика, всичко което тя искаше от една чанта.

Във Флоренция хората разпознаваха бранда и постоянно ме заглеждаха, фокусирайки се върху чантата, а аз така вироглаво и щастливо я показвах, че на моменти ми ставаше смешно. От снимките може да видите комбинациите и с какво я съчетавах. Да,  дори и с кецове и седеше много chic! Нали?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.