Как да направите водата си по-освежаваща и полезна

Има ли нужда да казвам, че водата е символ на живот и че поддържа баланса на тялото ни? Не, нали! Сигурна съм, че всеки един от вас може да изброи поне пет ползи от ежедневното консумиране на H2O.  Аз приемам около два литра и половина на ден, понякога повече и освен, че хидратирам тялото си, предотвратявам  образуването на камъни в бъбреците. Неведнъж съм споделяла, че там е най-слабото ми място и трябва да взимам постоянни мерки ,а приемът на вода е една от тях. За да разнообразя вкуса й, реших да експериментирам като  добавям различни съставки. Така освен по-освежаваща, правя водата още по-полезна. От класическия лимон, до помощника за горене на мазнини, г-н Грейпфрут. Краставицата и ментата също се оказаха чудесен избор за супер свеж вкус. Поинтересувах се от ползите, които тези съставки носят и останах приятно изненадана. Разберете повече в следващите редове.

Лимон

Класика във водния жанр! С високо съдържание на витамин C!  Лимонът не само, че прави водата освежаваща, но и носи на организма купища ползи.  “Плувайки” в чашата или термоса, жълтите резанчета  ускоряват процеса детокикация на тялото и кожата. Плодът е известен и с това, че спомага за храносмилането, прави кожата здрава и повишава енергията. Ако сутрин изпиете един шот от половин изстискан лимон и джинсжифил ви гарантирам, че дори ще подскачате. хах

Грейпфрут

Вероятно сте чували, че грейпфрутът е чудотворна съставка, която спомага за изгарянето на мазнините. А да, помощник е и срещу целулита. Ако искате да се отвъртете по-бързо от тези несъвършенства, добавяйте няколко резенчета в чашата си.Така ще забързате метаболизма си и ще намалите апетита, чувствайки се по-дълго време сити. Дори да не целите загуба на тегло, този плод пак би ви бил полезен – ще направи водата ви по-вкусна!

Краставица

Да преминем не зеленчукова вълна. Краставиците са друга опция, която да разнообрази вкуса на водата ви. Съдържат 95% вода, което дава чудесна възможност да се освежите по всяко време. Също така съдържат сицилиев диоксид и важни минерали, които поддържат мускулите здрави. Препоръчително е еликсирът с краставица да се пие след тренировка за възстановяване на тялото!

Мента

Най-често свързваме ментата с вода за уста, паста за зъби, дъвки или мохито, нали?! Оказва се, че тази билка има и други ползи. Добавяйки няколко листенца мента във водата, освен, че придават свеж вкус,  спомагат за храносмилането, намаляват гаденето, помагат за главоболие, както и да ви “спасяват” от налегналата умора. Но това не е всичко! Тази билка има и още качества и се препоръчва за хора с дихателни проблеми и алергии.

P.S. Ако сте предразположени към силни менструални болки, вместо да взимате поредния аналгитик, по-добре изпиите чаша чай от мента. Гарантирам ви – ПОМАГА!

  • Тази статия е част от предизвикателството HEALTHY ADVENTURE / DREAM BODY.
  • За повече вдъхновение може да ме последвате в Instagram @stylish.toast 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.