#StylishStars: Мартина от страната на красотата

Да, факт е! Категорията INTERVIEWS вече съществува в Stylish Toast, под Lifestyle. Причините?!  Първата е, че отдавна исках да сменя курса и блогът да се превърне в място, от което да черпите не само познания за мода, бюти и пр., а да се инспиритате от непознати  хора. Е, може и някои от тях да са ви познати!  Втората е, че след стотиците подкасти, които слушам от години и обожавам Опра, ми се прииска и аз  да дам думата на друг.  Да не съм под прожекторите, а да чуете историите на успели и борещи се хора, който са зад кулисите и които не прекарват 70% от времето си в Instagram. Реших да ги поканя  на сцената и да бъдат истински #StylishStars. За заблестят с енергията си, защото от тези, непознатите, с които ще ви “срещам” има какво да се научи.  Енергията, която имат е завладяваща и смятам, че колкото повече черпим от истински и сърцати хора, толкова повече това ще ни тласка нагоре и ще ни вдъхновява още повече.

***

Първата звезда, която ще се появи на червения килим е Мартина. Творец по душа, но често може да я видите с лаптопа в ръка. Познавам я от не толкова дълго време, но много бързо успя да ме докосне като човек. Благодаря ти, Ашо, че ни срещна! хах  Не се виждаме често, но седнем ли да си говорим минават часове. Обсъждат се  йога курсове, сортове вино, малко клюки и накрая се стига  до бюти продукти. Защо бюти ли? Защото преди няколко години  Марти решава да реализира една своя мечта, а именно да хване четките в ръка и да създава чудеса. Ще разберете повече за нея в следващите редове!

И.: Как започва един твой ден?

Мартина:  Един мой ден започва с дъъълга прозявка . Да, малко трудно се събуждам, но веднъж случи ли се, няма спиране! Изпивам чаша горещ чай с мед, който ме зарежда с енергия, взимам хладък душ, задължително хидратирам кожата си и излизам на разходка с моето куче.

И.: Защо се записа на курс за грим?

Мартина: От малка винаги съм искала да развивам някакъв талант –  да мога да танцувам, пея или пък да рисувам… За съжаление не съм се развила в никоя от тези насоки, защото по принцип съм експресивен и артистичен човек и смятам, че биха ми се отдавали. Винаги съм обичала да стоя с часове пред огледалото и да се кипря, да изпробвам всички червила на майка ми, всички сенки за очи на сестра ми и може би и някой и друг фулмастер. хах На “стари” години – около преди 3-4 намерих този мой талант и моя страст като започнах да се занимавам професионално с грим. Тогава разбрах, че всяко лице е строго индивидуално, различно, интересно и съм намерила моето „Искам да стана художничка“, но в една още по-добра вариация – това да използвам собственото си въображение, в комбинация с индивидуалността и спецификата на лицето на клиента.

И.: Това основната ти работа ли е? Занимаваш ли се с друго?

Мартина: Покрай работата с грима е неизбежно да започнеш да разбираш от структура и поддръжка на кожа, мигли, вежди, микродермабразио и всичко свързано с красотата… Да, занимавам се с миглопластика и микроблейдинг, освен с грим и ще продължавам да развивам таланта си в тази насока. Според мен с правилната и навременна поддръжка всяка кожа може да изглежда добре, здравословно и сияйно.

И.: Коя е любимата ти грим тенденция ?

Мартина: Естествената! Всяка грим тенденция си има своя чар, но на мен са ми най-любими нюд ноансите. Това са тези така прекрасни телесни тонове, който отиват на всичко и са винаги тренди. Да, падам си по класиката – червено червило и очна линия, не мисля, че има някой, който да не харесва тази комбинация. Харесва ми също така, че тенденциите в грима стават все по-естествени, за разлика от миналото, където всичко по много и в много цветове беше супер модерно. За мое съжаление после преминахме и през силния контур и всички Instagram насоки, който доста блогъри и ютубъри осъдиха като прекалени! Ами да, прекалени са! Гримът трябва да подчертава естествената ни красота, а не да ни кара да изглеждаме гротесково.

И.: Какво винаги носиш в личната си козметична чантичка?

Мартина: Какво ли не, но основно винаги имам в себе си балсам за устни, хайлайтър и руж.

И.: Говорихме за грим, а какво може да ни кажеш относно вътрешната красота на човека? Има ли стойност в днешно време?

Все пак никой не може да отрече, че, когато един човек ти е приятен автоматично той става и по-красив  – аз съм щастлива да кажа, че съм заобиколена от красиви хора.  Обичам, когато хората са с красиви сърца, не само лица!

И.: A има ли нещо, което не харесваш в себе си?

Мартина: Разбира се, че има! В природата ни е да сме самокритични, но се старая да работя над нещата, който не харесвам в себе си и да ставам по-добър човек. Надявам се да успявам!

И.: Козметичният продукт, без който не можеш?

Мартина: Хидратиращ крем за лице.

И.: Ценен съвет, който си получила и който би споделила с читателите на Stylish Toast?

Винаги да използват слънцезащитен крем, дори и да няма слънце. Месеци преди лятото можете да изградите и естествена защита от слънцето като пиете сок от моркови,  но дори и тогава използвайте слънцезащита. За съжаление кожата ни не е създадена да се защитава сама от UV лъчите.

БЛАГОДАРЯ ТИ! ❤

Ще откриете това слънчево момиче тук: Facebook & Instagram

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.