#StylishStars: Toria и коя е Кучка загадъчна

В момента четете второто интервю от категорията, която включих в блога през февруари. Днес звездата в Stylish Toast е една изключително талантлива, можеща и дръзка млада дама, с която имам честта да се познавам от няколко години и която вдъхновява не само с гласа си, а и с мислите за живота, хората и себе си. Слушайки отговорите на въпросите и препрочитайки  ги няколко пъти сега, аз също успях да се мотивирам и да предизвикам себе си. Коя е Тя и коя е “Ку4ка загадъчна” ще разберете в следващите редове и съм сигурна, че ще се изкефите. А снимките направихме в звукозаписното студио на ЕХЕ, което дава възможност на много млади продуценти да се изразяват в него и да записват!

***

И. : Тория от Виктория! Разкажи малко повече за последното ти приключение?!

Тория: Всеки ден е приключение! При мен, при нас, целият екип на EXE. Постоянно търся приключения! А, ако става дума за приключение свързано в пътешествие, то няма как да не разкажа за Берлин! Последното приключение, едно много специално пътуване, много специален град за мен, най-любимият ми. Този град си носи своята енергия на абсолютно Multi Kulti, целият свят събран в едно, адски много арт, супер много дух, няма суета, само автентични хора. И какво се случи?! Имах късмета да отида на гости при приятели,Йоана Падешка – Dass Ananda Yoana и legs – Alex Habeck, които са продуценти. Поканиха ме специално да записвам с тях и да направим едно EP(extended play record). Тръгна на шега и идеята беше да се забавляваме. Споделиха, че имат продукция, която са подготвили за мен и че ще е хубаво да я направим възможно най-скоро, защото им предстоеше преместване в Южна Америка. Споделих с Рут Колева и  Живко Станев. Това са хора, които страшно уважавам и обичам и с които работим по няколко проекта и така заминахме заедно за Берлин. Там дори спах в студиото А. и Йо,  беше изключително вдъхновяващо. Буквално отидох без никакви очаквания, даже в този момент подготвях друго EP, което се измести за по-натам във времето. Записвахме по цял ден, забавлявахме се, имахме спор дали тези песни трябва да звучат на български или на английски. Аз бях за английски, те обаче ме насърчаваха да ги запиша на български, защото всичко идва от звученето. Когато е чуждестранно звученето, в случая на български, звучи дори епично и филмово, реално нашият език е адски звучен и съм щастлива, че изразих себе си на родния си език.  Благодаря на Алекс за “sick” бийтовете, които ме изстрелват в космоса. Благодаря на талантливата Йоана, че с текстовете засегнахме дълбоки теми, за които до този момент нямах смелост. Тя ми даде! Дълбоки теми и казах неща, които до този момент се притеснявах  да кажа.

И. : Как съчетаваш кариерата ти като мениджър на най-добрия клуб в София и тази на певица?

Тория: Певицата е преди всичко. Винаги! Да се занимавам с изкуство и да пея е движещата ми сила и мотивация. Когато се занимавах само с музика, преди няколко години, пеех по клубове, имах частни участия, но това малко по малко ме изтощаваше, защото започна да се превръща в занаят, не в изкуство. Тоест пея тук-там , правя неща, които някакви хора искат от мен, но не са нещата, които искам аз. Не искам да пея кавъри или на случайни места, пред случайни хора и най-вече не искам да ми се казва какво трябва да правя с музиката. Именно в САЩ, където бяхме заедно, видях как там хората се занимават и с бизнес, и с изкуство и ги съчетават чудесно и двете. Тогава моята екзистенцилна драма изчезна. Драмата дали да се занимавам само с музика или само с нещо друго! И така сега си изкарвам хляба по един начин, като мениджър на EXE, това ми доставя страшно удоволствие, и в същото време пея. А най-голямото ми удоволствие е да съм на сцена и да създавам нещо свое. Много съм щастлива, че съдбата ме срещна с Йоана и Алекс, с които направихме толкова хубаво нещо. Интересен факт е, че предишните ми парчета съм ги писала аз и като текст и като музика абсолютно сама, но са по “не мен”, отколкото този проект, който е писан от други хора за мен.

И. : В този ред на мисли е време да ми кажеш кое е “Кучка загадъчна”?

Тория: Хмммм, такава съм си аз! (смее се) Силно се припознавам в това словосъчетание, мисля, че всяка жена би се припознала в него. Защото в днешно време жената трябва да е… МНОГО неща. Жената не може да е прекалено открита или прекалено нежна, или да е само домакиня. Не може да е само работохоличка и да притежава повече мъжки качества. Не може да е само кучка. Защо? Защото винаги ще бъде съдена. Именно затова жената трябва да е всичко изброено до тук в едно. А кучка загадъчна е едно чудесно словосъчетание, което за мен е олицетворение на една цялостна, съвременна жена. Можеща, дейна, лоша и добра, и домакиня и момиченце.

И. : Музиката ти звучеше много по-спокойно преди, а сега чуваме бунт! Каква емоция искаш да усетят хората, докато слушат твоята музика?

Тория: Мисля, че преди с последните си песни имах нещо много голямо в себе си, което не можеше да излезе. Сега смятам, че излезе и че вече намерих своя стил, който е по-бунтарски, като пожар, огън. Това съм аз всъщност! Моят стил – да изразя свободно себе си и наистина да се разбунтувам срещу това, което се случва днес най-вече в София и България. Има едно примирение, застой, сивота. Не ме разбирай погрешно, виждам и много позитиви, обичам родината си, но смятам, че имаме нужда от повече огън.

 

И.: Тогава как си се представяш след 5 години? Какво мислиш, че ще правиш?

Тория: Представям си, че семейството на EXE ще стане по-голямо, ще има още по-голям глас. Искам да сме трибуна, която да може да дава шанс на истинските неща, на качествените певци и музиканти. Защото EXE е тренд център и може да стане още по-голям. И си го пожелавам, всъщност пожелавам НИ го. Ще ми се да можем да дадем път на хубавите неща, които някак си остават незабелязани. Искам ние да направим така, че качествените чудеса да излязат на преден план, а не да са в сянка.

И.: Музика или управление? Можеш ли да избереш?

Тория: Със сигурност музиката е преди всичко, но пак казвам, че ако е само музика, тя спира да бъде музика!

И.: В какви отношения си с музиката – флирт, връзка или съжителство по необходимост?

Тория: It’s complicated! Във възможно най-драматичните и крайни отношения, но не мога без нея!

И. : Какво си помисли сутринта като стана?

Тория: Първата мисъл беше, че утре ще снимаме клип и колко хиляда, милиарди неща трябва да направя!

И.: Хайде тогава разкажи за предстоящия проект?

Тория: Предстоящият проект е “Кучка загадъчна”, EP от четирите парчета, които записахме в Берлин. Те са част от цяло, затова е и EP. Разказват цяла история и ще бъде заснет нещо като късометражен филм на четири части. Утре стартираме с главното парче, което е “Кучка загадъчна”, второто парче от албума. На 18-ти април предстои да представим ЕP-то. Искам да те видя в публиката и да ти пея.

И.: Какъв съвет би дала на последователите на Stylish Toast?

Тория: Да бъдат автентични, защото по-голяма красота от това няма. Всеки ден виждам хора, които са по стереотип перфектни, но няма нищо по-тъжно от това. По-красиво от автентичен човек, който знае защо е тук, знае какво прави и защо го прави за мен няма!

БЛАГОДАРЯ ТИ, Вики! ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.