Давай смело!

Едно искрено писмо от мен за мен… В книгата на Рейчъл Холис открих едно супер полезно упражнение, което споделям с теб и те съветвам да го направиш. Споделям само част от писмото, защото има и доста лични мисли, които не е редно да излизат публично, защото има хора, които ще се припознаят, други ще се засегнат и пр. Публикувам само част, за да те вдъхновя. Да, теб! И да ти дам малък пример. След като прочетеш, вземи лист хартия и изброй всичко, което си постигнал/а до днешна дата. Вдъхни си сили, припомни си кои са силните ти черти. Давай смело!

“Изисква се смелост, Ивелина! Да напуснеш дома си, да оставиш близките, да не пиеш вино със Сузана или Неда, когато ти скимне, да смениш изцяло начина си на живот. Изисква се смелост, Иве! Да се върнеш на място със супер много спомени.  Да чуеш неща, които дори не може да ти побере ума, твърде нереални са, но ги приемаш, защото се научи да уважаваш решенията на другите и да ги приемаш такива, каквито са. Да заплачеш сама, гледайки океана, а после да се изправиш и да “сложиш” усмивката. Виж как непознати ти се радват, все едно те познават от години! В главата ти да преминават стотици топло моменти, а с следствие на тях да си задаваш въпроси, на които нямаш точен отговор. Но защо ти е отговор? Понякога е по-добре да знаеш по-малко, повярвай ми! Изисква се смелост, Stylish! Да загърбиш всички фенси събития, средата с която свикна и така ти приляга, кампаниите, по които щеше да работиш. Но нали знаеш, че най-хубавото предстои и нищо не си изгубила!?

Ти си супер късметлийка! За 27 години имаш живот, за който много хора мечтаят. Благодаря, мамо, тате! Живяла си няколко пъти и отново живееш сама в една страна, за която милиони бленуват. Помниш ли как ходи от къща на къща, за да питаш за свободни стаи, защото нямаше къде да живееш? Я се огледай сега, погледни и през прозореца! Слава Богу, имаш силен гръб и не ти се налага да търсиш дом. Да, къща, откога си повтаряше, че ти се живее в къща?! Благодарна си, нали? ДА! Създаде дом и в България. Твой, stylish home, обзаведен с много любов и старание. Дом, в който нямаше търпение да събираш приятелите, да вдигате шумни наздравици и да редиш от твоите стайлиш трапези. Но и на него му мина времето.

Ивелина, ти създаде блог, който дори не предполагаше, че ще се разрасне толкова бързо и хората ще го харесват и четат. Даваха те по телевизията, имаш статии в списания, интервюта за водещи медии и пр. Ами лекцията, с която напълни залата макар да беше лошо времето. Тук е моментът да благодариш на близките ти, които те подкрепиха тогава.  Хора, които изобщо не си предполагала, бяха до теб, а накрая всички в залата искаха да се запознаете лично. Браво!

Давай смело! Предстои едни супер кардинален период, в който само ще надграждаш, макар понякога да си мислиш, че си крачка назад. Напротив! Крачки напред си! Гониш целите си и само след няколко месеца ще си толкова щастлива и в баланс със себе си, че чак няма да ти се вярва. Затова, когато ти е тъжно или ти липсва някого или нещо, си представи, че е до теб и му/й изпрати любов и светлина.  Помни, че всяко нещо се случва с причина. И е за добро! А това, което най-силно желаеш ще дойде при теб! ❤ “

2 Comments Add yours

 1. Христина says:

  Браво ,момиче! Ти го правиш на 27 аз на 29 ден след като ги навърших, не сменям континент , но за мен е също толкова силно чувството колкото за теб !

  Like

  1. StylishToast says:

   Много се радвам! Не спирай да мечтаеш, да вярваш в себе си и да балансираш! Това май е философията на живота. ❤️

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.