Моята “приятелка”, булимията

Сряда вечер, след фитнес и ползотворен ден, защо пък да не изпия по нещо в новия популярен софийски клуб? Еми, не, не става! Не мога да пия алкохол, спазвам режим на хранене и си лягам рано. Защо? Придържам се към Gut Reset, който помага на киселинния ми организъм и по-специално на червата, да се възстановят. От какво ли?

Лекувам булимия! 🙂

Ако не знаете значението на думата, потърсете в Google, там има много подробности, аз не смятам точно сега да навлизам в подробности или да “разшифровам” тази негативна  думичка.

Сряда вечер! На кого му се четат статии за хранителни разстройства? Тази пък “инфлуенсърката” какво ви занимава с нейните проблеми и терзания. НО! На кого му се иска да прочете подобна статия ли?! На майката, която не знае как да реагира, а вижда как детето и ходи след почти всяко хранене бързо към тоалетната и се връща със зачервени кокалчета на ръката и със зачервени очи. А, не,не, не защото е пушила трева или е изпила две, три чаши вино. На бащата, който дори не знае какво означава думата “булимия” и само премигва в мълчание. Ами гаджето / момчето, който слага малки порции в чинията си, въпреки, че е зверски гладен, но го прави само и само да не изкушава, защото знае къде отива храната след това. Онзи, човекът, който не веднъж е седял пред вратата на банята, за да следи дали не “изхвърляш” храната. Още ли се питате на кого му се чете подобна статия?

Колко от вас си мислят или съзнателно осъзнават, че страдат от хранително разстройство? Честно?!

АЗ! Ивелина, създателката на Stylish Toast, вечно усмихнатата и позитивна, добре сложена, както би казал дядо ми.  Да, аз имам булимия! И го признавам открито пред вас, без капка срам, напълно истинска! Без да ме интересува какво ще последва, коментари, вярвания или подмятания. Защото никой не  е застрахован от подобно нещо.  Защото смятам, че истински важните неща трябва да се споделят с “истинските им имена”, независимо от последствията.

Тази ситуация, както аз я наричам, защото не харесвам думата “проблем”, стои зад всяка моя усмивка, визия, поведение, зад добре подредения Instagram профил, зад Ивелина. Като всяка ситуация и тази си има решение. Решение, което сама взех, когато си казах, че няма да се предам. Не напразно съм си татуирала фразата “Nil desperandum”, от латински “Никога не се предавай.” И признавайки пред себе си, осъзнах, че вече е време за лечение. Ама ИСТИНСКО, ИСТИНСКО!

Първата стъпка я направих, а втората си я избрах интуитивно и със сърце. Аз съм от хората, които може да са супер комуникативни, но не допускат до сърцето си всеки.  В борбата с булимията имам до себе си жена, която я усетих още април на първата ни консултация в 2 Health Hub. Сузи ми беше препоръчала курс, но аз отказвах да ида. После видях, че е във Вертиго, любима сграда, близо до вкъщи, която си има и предистория с моите визуализации хахах Tа проучих мястото и, че освен йога класове, видях, че има и здравно консултиране. Веднага се свързах с Ивета. Душа човек е! Вече официално мога да я нарека освен мой водач през пътя на лечението, моя приятелка, мотиватор и вдъхновител.

Много скоро ще споделя с вас подробности и как преминавам през това! Но ще го направя заедно с вас, защото смятам, че ще е още по-истинско и значимо! Пускам още сега въпроси, свързани с тази тема в Instagram, а след това с помощтта на един креативен и доверен човек, ще заснемем видео. 🙂  Мислех, че ще е лесно – не е! Мислех, че смяната на място ще помогне – донякъде! Мислех, че нищо няма да успее да ме “бутне” психически – сгреших, може!Съветът ми е да се грижите за себе си и ако имате нужда да споделите съм насреща! Моля ви!

P.S. Това все още си остава блог за стил, мода и красив лайфстайл! 😉 The real person behing the Social Media channels!

__________________

Photos: Diana Lesheva

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.