#StylishStars: Ross M.

Кой е Росен и защо е част от #StylishStars? Росен е момче,  бунтар по душа , ум по съдба и дружка по зодия. От оправните телци! Моментите, изникващи в мислите ми сега и са свързани с него са два:  техно партитата на Широка поляна. Едно популярно място в гората над Герман, където ходехме като тийнейджъри и седяхме докато не “хванем” изгрева.  А вторият спомен е, когато му се обадих отчаяна от китайския квартал в Лос Анджелис и му казах, че никой не ме разбира, говорят ми на китайски и просто искам да се махна от там и да си стигна до хотела. Тогава той прати негов приятел да посрещне мен и моята приятелка от автогарата и да ни ескортира до хотела. Евала, Роска! В следващите редове обаче ще прочетете не само кой е той, но и какво е създал. За собствения бизнес в страната на неограничените възможности, какви трудности е имал и защо избра малък планински град в България пред слънчева Калифорния!

И: От години живееш в САЩ, как те промени това?

Р: Заминах 2016-та да преследвам американската мечта ииии…..започнах работа като доставчик на пица.  Един месец мирис на храна ми беше достатъчен, за да започна мой бизнес. Америка ме промени доста и ме научи как да гледам на парите. Както казват там: “Има само две състояния – или работиш за пари, или парите работят за теб.”.  От 2019-та вече живея пак в България.  Америка, по-конкретно LA,  се пренасели и стана непоносимо за живеене, много задръствания, мърсотия, хората се изнервиха.

И: Кой е Росен в две изречения?

Р: Росен, е много мързелив и затова винаги намира бързи и лесни решения на трудни и обемисти проблеми. (Без базик!)

И: Как започва деня ти?

Р: Ставам рано, около 7 часа и не пипам нито телефон, нито компютър, за поне два часа. Понякога чета книга, ама не дигитална, истинска книга с хартиени страници. Да знам “Уау”, не сте виждали такова нещо от доста време. Също така ледам да не ям нищо до обяд: “Празен стомах, бодър и бърз ум!”, нали?

И: Разкажи ни малко за бизнеса ти?

Р: Консултантски услуги за среден бизнес, които включват имейл маркетинг и имейл автоматизация, Pinterest рекалама, Facebookk реклама, Уеб дизайн и Уеб разработка.

И: Кое те мотивира?

Р: Да не остана на улицата! 😀  А сега сериозно – може да звучи отдавна забравено и до някъде клиширано, но  мотивацията ми идва от вярата… Вярата в хората, в доброто и в Господ! Преди ме мотивираха неща като престиж, пари, предмети… ноо както Ванга е казала: “Човек цял живот, гради, строи, събира пари и накрая земе че умре.”.  И така се преместих от най-бруталния град Лос Анджелес в Банско, близо до гората, близо до природата и по близо до Господа.

И: Коя беше любимата ти част от разработването му?

Р: Ооо любима!? Сигурно 15 пъти съм бил на прага да се откажа. хаха. От страни изглежда лесно, но на практика е пълен ад, ама пълен.  Ако трябва да посоча любима част, това е,  че ми даде свобода сам да избирам работното си време и респективно работните условия.

И: Кое е най-доброто и най-трудното в това да притежаваш собствен бизнес в Америка?

Р: Трудно е само докато завъртиш колелото, но тръгне ли няма спирачки. Нещо от сорта на изкачване на могила – мъчиш се по стръмното нанагорнище, но веднъж да стигнеш най-високата точка, после надолу по склона можеш да развиеш невероятна скорост, без да се усетиш, та даже и да се удариш в някое дърво.

И: Има ли нещо, което не харесваш в себе си?

Р: Ами вече няма, защото поизчистих нещата, като лоши навици например.

И: А кои са чертите, които искаш да надградиш в себе си?

Р: Може и себично да звучи, но доста добри навици съм изградил през годините, тъй че нямам какво повече да надграждам отностно черти. Относно знания имам доста да уча, както всеи един от нас. Всеки ден научавам по нещо ново, което не съм знаел преди, било то за бизнес или за начин на живот.

И: Какъв съвет ще дадеш на последователите на Stylish Toast?

Р: Вяра! В днешно време е модерно да си атеисит. Хората се озлобиха, защото загубиха вяра във всичко, не само в  Господ, но и в себе си, дори в семесйтвото си. Човек без вяра е като свободен електрон, все търси, но никога не намира и няма утеха, нито спокойствие. И не бъркайте вяра с цел, понеже целтта като я постигнете ви трябва нова, а вярата остава до живот. Не ви карам да вярвате в Хрситос или Алах, но вярвайте в нещо. Например в сила, в карама, в гръцки митологични създания, в каквото си искате.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.