Праскови с пълнеж от котидж

Август. Август е миг, но като вечност. Най-жадуваният и най-бързо отлитащият месец. Внезапна надежда за всичко, което не е било, а е трябвало да бъде. Като сън, в който нещо има да се случва и искаш да останеш. Горещината на лятото е обгърнала градовете и телата ни и е замъглила мозъците ни. Желания за праскови, за морски пръски, за любов. Аххх, праскови! Плод, който не обичах като дете, но пък баба ме научи да го харесвам. Обичах времето, когато правехме компоти. Аз режех прасковите и слагах 7 лъжици захар, плюс водата, а тя затваряше капачките с един много интересен инструмент и ги слагаше в казана с горещата вода.


Праскови… Да, днешната рецепта ще включва именно този плод, а най-важното е, че тези сочни праскови идват от BILLA Градини. Радвам се, че съм част от тази кампания, защото посланието е толкова трогващо душата – “От българското по-хубаво няма!”. Гарантирам ви, че във всеки обект на BILLA BULGARIA ще откриете свежи сезонни плодове и зеленчуци, които са произведени от различни градини из цяла България и отгледани по специална програма за намаляване на пестицидите.


Споделям една супер лесна рецепта, особено за хората, които обичат сладко соления вкус и не ги е страх да смесват вкусовете.
Праскови с пълнеж от котидж
Трябват ви праскови, една кофичка котидж, мед, канела и орехи. Прасковите се разполовяват и костилката се отстранява. Котидж сиренето се смесва с една супена лъжица мед и канела. Върху всяка праскова се поставя по една лъжица от приготвената плънка, като за удобство се използва малка лъжичка. Поръсват се с орехи и се прибират в хладилник до момента на сервиране.
Лесно, нали?


Та, мили хора, почерпете се с този летен десерт. Заслужавате го. Заслужавате го през август. Август. Като миг, който се разбива в морска скала. Като просветление насред замайването. Като Ин и Ян, добро и зло, плюс и минус. Има ли по-хубав ден от 1 август и по- тъжен от 31? Не! Затова се подкрепете с нещо за небцето. Август. Като за последно. Като празен плаж, сочни плодове, билет за връщане. Като прелюдия за есен, но не още. Още не!
@billabulgaria #billabuglaria #discoverfoodquality #търсикачествената храна #BILLАГрадини

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.